Animatie: het belang van videocontent voor SEO

Animatie: het belang van videocontent voor SEO

De populariteit van YouTube groeit met de dag en welke lering kun jij daar als online ondernemer uit trekken? Video’s zijn hot. Mensen kijken doorgaans liever naar video’s dan dat ze een lap tekst lezen en dit kun jij ook op je website gebruiken. Het gebruik van een animatiefilmpje heeft een zeer positieve invloed op je SEO, Search Engine Optimalisation. Dit betekent dat je dus beter gevonden zult worden in Google, wat weer leidt tot een heleboel andere voordelen. Animatie is dus dé manier om je SEO te verbeteren.

De vele voordelen van animatie voor SEO

Hoe komt het dat een animatie kan helpen voor de SEO van je website? Er zitten een aantal grote voordelen aan het gebruik van animatie. Ten eerste wordt videocontent door Google hoger in de ranking geplaatst en zul je dus sneller hogerop komen met een animatiefilmpje! Daarnaast valt animatie ook goed in de smaak bij mensen en jouw toekomstige klanten, omdat een onderwerp op een luchtige en leuke manier gebracht wordt. Mensen vinden dit leuk en delen het dus ook sneller op hun social media kanalen, wat weer bijdraagt aan jouw bekendheid en natuurlijk ook je SEO.

Nog meer voordelen van een animatiefilmpje

Er zijn nog meer redenen waarom je zou moeten kiezen voor meer animatie op je website. Je kunt doormiddel van een filmpje je boodschap beter uitleggen. Helemaal als het om een moeilijk onderwerp gaat dat lastig te beschrijven is kan een animatie dit goed in beelden uitleggen. Ook de kijkers zullen het op deze manier veel beter begrijpen, in plaats dat ze snel afhaken tijdens het lezen van een lap tekst. Daarnaast leidt animatie tot een hogere conversie. Het verkeer op je website zal toenemen omdat je hoger in de ranking komt te staan én omdat mensen je filmpje gaan delen.

Met deze tips profiteer je nog beter van animatie

Hoe kun je het maximale uit je animatie voor SEO halen? Er zijn twee gouden tips die het nog sneller kunnen laten gaan voor jouw website:

  1. Publiceer je filmpje ook op YouTube, dit zorgt voor een betere ranking in Google omdat deze twee platformen met elkaar verbonden zijn. Zowel links in Google als op YouTube zal alleen nog maar voor betere resultaten zorgen.
  2. Gebruik animatie met mate, en gebruik het dus niet alleen voor verbetering van de SEO. Het is ten eerste belangrijk om de bezoekers van je website goed in te lichten of een boodschap over te brengen.

De verschillende soorten animatie voor SEO

Er zijn heel veel diverse stijlen die je kunt kiezen voor het maken (of laten maken) van animatie voor SEO. Whiteboard, Stop motion, 2D, 3D of een mix van de genoemde stijlen: het is een greep uit de vele mogelijkheden die jij als ondernemer hebt. Laat je goed inspireren en kijk goed wat bij jouw bedrijf en uitstraling past. Hieronder vind je een korte omschrijving van de meest populaire stijlen.

Whiteboard

De whiteboard animatie is een eenvoudige maar sterke manier om je boodschap over te brengen. De video bestaat uit zwart/witte illustraties die op als het ware op het scherm getekend worden. Het is een creatieve en tegelijkertijd mooi manier om je concept duidelijk te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de illustraties te voorzien van kleur om het nog aantrekkelijker te maken.

Stop Motion

Stop Motion is een populaire vorm van animatie die eigenlijk bestaat uit losse beelden die achter elkaar zijn geplakt. Zo creëer je een leuk effect waar je naar blijft kijken. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende achtergronden en leuke kleuren. Er zit vaak veel tijd in deze animatie en dat zie je terug in het eindresultaat.

2D Animatie

Deze vorm van animatie, 2D, is enorm populair en wordt veel door bedrijven gekozen om een concept of boodschap uit te leggen aan de klant of bezoeker. Dankzij de vele mogelijkheden kun je hierin enorm variëren om zo tot een uniek resultaat te komen.

3D Animatie

Ook 3D is een animatie die steeds vaker terugkomt, vanwege de unieke mogelijkheden van diepte die je in de beelden kunt creëeren. De kwaliteit is van hoog niveau en dat is terug te zien!

Animatiefilmpje laten maken?

Het zou natuurlijk erg welkom zijn als je een ondernemer bent die ook nog eens goed is in het maken van animatiefilmpjes, maar als dit niet het geval is kun je het natuurlijk nog altijd laten maken door een professional. Er zijn tal van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van goede animatie voor SEO. Zij overleggen alles met jou, zodat je goed aan kunt geven wat je doel is en hoe het er volgens jou uit moet komen te zien. Met hun expertise weten ze ook het juiste advies te geven om het vervolgens goed aan te pakken. Het eindresultaat is een goede animatie waar jij erg tevreden mee bent en waar je mee aan de slag kunt voor het verbeteren van je SEO.

Delen:
error0
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.