Standaard hosting vs. WordPress hosting: wat is het verschil?

Voor u uw website online kunt zetten, moet u een hostingpakket afsluiten. U kunt standaard hosting nemen voor uw website, maar u kunt er ook voor kiezen uw WordPress website te hosten met een speciaal WordPress hostingpakket. In dit artikel leest u wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze soorten hosting.

Wat is WordPress hosting?

Sommige hostingproviders bieden naast standaard hostingpakketten ook een of meerdere WordPress hostingpakketten aan. Deze pakketten zijn aangepast op WordPress. De hostingproviders kennen de instellingen en functies van WordPress en hebben de instellingen en functies van hun hostingpakketten op dit CMS afgestemd. Daarom hebben de hostingpakketten de naam van het CMS gekregen.

De belangrijkste verschillen

Sluit u een hostingpakket af dat is afgestemd op de instellingen en functies van WordPress, dan kunt u van diverse voordelen profiteren. Uw website kan bijvoorbeeld sneller worden met deze hosting, maar het kan ook zo zijn dat het maken van back-ups van uw WordPress website gemakkelijker wordt. Ook kan de beveiliging van uw website beter zijn als u een WordPress hostingpakket afsluit. Het kan zelfs zo zijn dat uw website beter geoptimaliseerd wordt door Google, simpelweg door het juiste hostingpakket af te sluiten.

Van welke voordelen u precies profiteert als u WordPress hosting neemt, is afhankelijk van het hostingpakket dat u afsluit. Dit is namelijk weer afhankelijk van de instellingen van het pakket.

Standaard hosting of WordPress hosting?

U kunt zelf kiezen welke hosting u af wil sluiten voor uw WordPress website. Standaard hosting voldoet doorgaans zeker, al biedt WordPress hosting u wel enkele voordelen. Zo kan uw website sneller worden met deze hosting, maar ook gemakkelijker te herstellen met back-ups, veiliger en/of beter geoptimaliseerd.

Wel is het goed om te weten dat u voor WordPress hosting doorgaans meer geld betaalt dan voor standaard hosting. De hostingprovider heeft tijd gestoken in het aanpassen van de instellingen van het hostingpakket en hier wil het bedrijf wel geld mee verdienen. Daarom betaalt u voor deze hosting meer dan voor standaard webhosting.

Tip: wilt u de beste hosting afsluiten voor uw WordPress website? Vergelijk hostingpakketten dan met elkaar. Door pakketten met elkaar te vergelijken, vindt u de beste én de goedkoopste hosting voor uw website.

Delen:
error0
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.