Verbeter jouw online vindbaarheid met deze 10 tips

Je hebt een prachtige website of webwinkel laten maken, maar je merkt dat er nog niet zo veel bezoekers op jouw site of in jouw webshop komen. Hier kun je verandering in brengen door jouw website of webwinkel wat beter vindbaar te maken. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

Tip 1: metatags toevoegen

Een website met metatags staat altijd hoger in de zoekresultaten van Google dan een website zonder metatags. Schrijf niet alleen metatitle voor iedere pagina, maar ook een duidelijke en overtuigende metadescription.

Tip 2: keywords implementeren

Je kunt jouw website beter laten scoren in Google door keywords in de teksten te implementeren. Kies enkele relevante zoekwoorden en verwerk deze woorden subtiel in je webteksten.

Tip 3: verzamel externe links

Wordt er naar jouw website of webwinkel gelinkt, dan wordt jouw site of shop beter beoordeeld door Google. Verzamel wel alleen waardevolle en relevante links.

Tip 4: social media

Je kunt je website ook promoten op social media. Maak bijvoorbeeld accounts aan op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn en plaats hier regelmatig linkjes naar jouw website of webwinkel.

Tip 5: leesbare teksten schrijven

Google vindt het erg belangrijk dat de content van jouw website leesbaar is. Je maakt de teksten leesbaar door de teksten lekker kort te houden, maar ook door de content onder te verdelen in koppen en alinea’s.

Tip 6: interne links toevoegen

Interne links zorgen ook voor een betere online vindbaarheid. Probeer daarom zo veel mogelijk te linken tussen de pagina’s op jouw website.

Tip 7: gastbloggen

Je kunt jouw website ook wat meer podium geven door gastblogs te schrijven voor andere websites. Benader diverse populaire websites om hier gastblogger te worden.

Tip 8: investeren in gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijke website wordt altijd beter beoordeeld door Google dan een onoverzichtelijke site.

Tip 9: een goede domeinnaam kiezen

Jouw domeinnaam kan ook bijdragen aan je online vindbaarheid. Je kunt jouw website beter vindbaar maken door een goede domeinnaam te kiezen. Deze domeinnaam mag absoluut niet te lang zijn.

Tip 10: dode links verwijderen

Tot slot is het belangrijk om dode links te verwijderen. Dit zijn links die de internetgebruiker nergens naartoe leiden. Controleer de (interne) links op jouw website regelmatig.

Wil je meer informatie of wil je online vindbaarheid uitbesteden aan Lizzmedia? Neem dan contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *